Duracell boomkikkers
juli 27, 2019
meervoudige-belichting-bospad
Foto’s in mijn hoofd
januari 7, 2020
Toon alles

Zeer zeldzaam de …

buxusmot

Buxusmot

O wat had ik toch een mazzel daar in het mooie en vooral warme zuiden van Frankrijk ergens in de zomer , die heeft plaats gemaakt voor de regen gure wind grijze luchten en dikke truien. Niks mis mee hoor want met de avonden die korter worden gaan de kaarsjes hier weer aan en staat de verwarming weer op standje warm !

Maar toch….

Ik vergeet nooit meer de dag dat ik op onze eerste vakantiedag nog maar net de koffers had uitgepakt en naar buiten keek, daar zat op een steen een prachtige vlinder een die ik  nog nooit had gezien , dat zou wel eens een zeldzame vlinder kunnen zijn. Ach wat was ik blij met de mooie foto, als dit al op de eerste dag kon gebeuren dan kon ik wel eens meer vlinders vinden die voor mij nieuw en misschien wel zeldzaam  waren.   De dagen daarna was het  uiteraard genieten genieten en nog meer genieten.    Een oase van rust,  zwemmen in de Cèze  een rivier met kristalhelder water (Map: water in beweging ) waar de vissen rondom je heen zwemmen, (waar ook slangen zouden zwemmen die ik godzijdank niet heb gezien net als de schorpioenen die er schijnen te zijn, in dat geval was dit een andere blog geworden bbrrrr )  Nee doe mij maar een mooie zeldzame vlinder !

En vlinders waren er genoeg daar tussen de stenen en de wilde tijm, de Pasja vlinders,  kleine tijgerblauwtjes, bleek blauwtjes,  limoenvlinders, oranje luzernevlinders , bretonse spikkeldikkopjes  zomaar wat vlinders die we zagen . Waarvan er tussen zitten die hier niet eens voorkomen , of zeldzaam zijn. Zó leuk 🙂  En dan had ik dus ook nog die foto van die hele zeldzame vinder waarvan ik de naam nog niet wist. Helaas…. ook aan deze vakantie kwam een einde maar met een kaart vol vakantie foto’s mooie herinneringen en een kilo of héél veel aan stenen (souveniertje ) plus de belofte volgend jaar weer terug te komen naar dit stukje paradijs zijn we weer vertrokken om de foto’s uit te zoeken namen erbij te vinden en de website weer aan te vullen met ….

De eerste foto van de vakantie, die van die ene, die ene mooie en vooral zeer zeldzame vlinder. De vlinder die dus geen vlinder is maar een mot de mot die door veel mensen wordt gehaat en de mot die gek is op de buxus…….jawel mijn zeldzame vlinder is dus een allesbehalve zeldzame maar wel hele mooie buxus mot 🙂

Ach ik blijf het een prachtige mot vinden en zeldzame vlinders?   Die staan  in de map vlinders tussen de andere ook erg mooie vlinders  !

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!