spiegeling
Zoutelande
maart 9, 2018
juffertje-groen-macro-bloem-aquarel
Juffertje in het groen
juni 7, 2018
Toon alles

Pluisjes

drop of dandelion

Drop of dandelion

Voor de een is het een hardnekkig onkruid voor de ander is het  een geneeskrachtig kruid en zou het zelfs een  wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsbom zijn.  Ooit van molsla gehoord?  Molsla wordt in het Frans pissenlit genoemd en is het blad van de paardenbloem. . In Frankrijk is het een geliefde slasoort, of ik mijn tanden snel in een struik pissenlit of molsla zet weet ik niet wel weet ik dat ik de paardenbloem want daar heb ik het nu over een prachtige bloem vind. Mooi hoe ze daar met hun knalgele bloemen staan te shinen en mooi als de pluizenbollen door de wind worden weggedragen….

Ze stonden hier weer volop, stonden ja want probeer eens een pluizenbol terwijl je je hond aan het uitlaten bent eens in zijn geheel mee naar huis te nemen. Is moeilijk !  In de ene hand de riem in de andere de mooie ronde bol die voordat je bij de voordeur bent alweer vrolijk rondvliegt.  Geen probleem morgen is er weer een dag alleen hadden ze bij de gemeente besloten juist op die dag het gras te maaien. Oke we lopen eens de andere kant op en kijken wat daar staat ….véél heel veel pluizenbollen 🙂    Ik blij de hond blij want die kreeg een keer andere bomen om aan te snuffelen.

En zo heb ik me weer goed vermaakt met pluizen en een waterdruppeltje, het druppeltje precies op dat ene pluisje krijgen was een hele kunst maar ben er uiteindelijk heel tevreden mee !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!