autumn swirl herfst kleuren
Ach arme
september 28, 2017
Geveld door het bolletjes virus
maart 2, 2018
Toon alles

Lieve mevrouw

kleverig-koraalzwammetje-bos-geel

Kleverig koraalzwammetje

Dat was een mooie wandeling door de Kampina, een schitterend natuurgebied met bossen heide  en vennetjes en met zoveel paddestoelen dat je ervoor moest zorgen ze niet te vertrappen. De zon scheen het was doodstil op het ruisen van de bomen na en af en toe een vogeltje wat liet weten er ook te zijn wat wil je nog meer , Genieten met een grote G !

Op de terugweg zagen we een scheterig mooi huisje in de bossen staan en we zeiden nog tegen elkaar je zult hier toch mogen wonen wat bof je dan zo mooi als het daar tussen de bomen ligt ……..  niet veel later (we lagen voor het huisje op de grond ) kwam er een vrouw bij ons kijken wat we toch aan het doen waren. Had ze niet eens gezien dat daar recht voor haar deur drie hele grote paddestoelen stonden. Vanaf dat moment werd de middag een hele andere kant opgestuurd en wel een die mij nog lang bezig heeft gehouden. Die mevrouw blijkt de bewoonster van dat scheterige huisje te zijn en de weduwe van de boswachter. Oke nu riep ik wel dat je toch maar in zo’n mooi huisje in de bossen zou mogen wonen maar ook dan heb je je zorgen en verdriet en dat bleek ook nu .  Je hebt daar 40 jaar met je man gewoond hij die 24/7  leefde voor zijn bos en datzelfde bos wat hem ook het leven weer afnam door zo’n heel klein beestje met de naam teek. Zelf woon je daar nu alweer 10 jaar alleen tussen de uilen  eekhoorns en reeën, maar wat mis je je man toch zoals je zei, iedere dag meer.

Je hoeft maar naar haar te kijken en je weet dat ze ziek is heel ziek. Dat bleek ook wel toen ze met tranen in haar ogen vertelde over haar man en dat ook zij de rot ziekte van Lyme heeft plus alle aandoeningen die je erbij kunt krijgen wat een triest verhaal was dat.Tijdens ons praatje liet ze  een kalender zien die haar man ooit had gemaakt met prachtige foto’s uit hun bos  en of we als we daar zin in hebben de volgende keer dat we daar nog eens gaan wandelen de rest van de foto’s willen zien ? Nou dat willen we zeker.

Lieve mevrouw, ik hoop dat we de volgende keer dat we daar gaan wandelen u ook weer gaan zien en samen mogen genieten van de foto’s van de boswachter !   En zoals u al aangaf ga nooit het bos in zonder sokken aan je voeten want voor je het weet…. Die sokken heb ik altijd aan zelfs met de broekspijpen erin en waar mijn lief me al op attendeerde, de volgende keer zorg ik dat het twee dezelfde sokken zijn en ik niet urenlang bij een paddestoel blijf zitten goed ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!