juffertje-groen-macro-bloem-aquarel
Juffertje in het groen
juni 7, 2018
bruin-zandoogje-vliegen-bloemen-planten-vlinder
Happy
juni 24, 2018
Toon alles

Groot dikkopje

groot-dikkopje-vlinder-korenbloem-koren

Groot dikkopje

Een veld vol koren  korenbloemen  klaprozen en andere prachtige veldbloemen was wat op mijn verlanglijstje stond. Dan krijg je de tip dat er niet eens zo ver van huis een veld vol met mijn verlanglijstje staat !

Dan sta je daar en zie je zoveel moois dat je niet weet waar te beginnen ppffff  tot ik een klein bruin vlindertje zag fladderen en dat was het begin van een serie foto’s waar ik erg blij mee ben en die binnenkort ook op de website komen. Maar eerst natuurlijk dat kleine vrolijke ding wat me net als hem fladderend door het veld liet rennen om hem dan toch zo op de foto te krijgen zoals ik dat graag had.  Het gaat hier om een groot dikkopje een algemene standvlinder wat in één generatie vliegt van begin juni tot half augustus.

Zou ik na een tijd niet krom en stijf van de spierpijn zijn geweest had ik er misschien nog wel gezeten in dat sprookjesachtig mooie veld, om het sprookje niet slecht af te laten lopen was het beter om naar mijn eigen sprookje terug te gaan ………. We gaan gewoon nog eens terug !

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!