weidebeekjufers-mannetje-vrouwtje-beekjuffers
Daar zit een luchtje aan
mei 27, 2019
buxusmot
Zeer zeldzaam de …
oktober 21, 2019
Toon alles

Duracell boomkikkers

Boomkikker

Vandaag eindelijk tijd en zin om een nieuw blogje te schrijven, een blogje over duracell boomkikkers  want ook die zijn er  !

Of ga ik wat schrijven over het historische/hysterische feit dat we hebben mogen meemaken dat de hoogste temperatuur  ooit op een KNMI station in Nederland is gemeten en wel met 40,7  °C op 25 juli 2019 in Gilze-Rijen. Daarmee is het oude hitterecord van 38,6 °C van 23 augustus 1944 in Warnsveld,  gesneuveld.  Nee ga ik niet doen, want dat is alweer oud nieuws. Het laatste nieuws wat betreft het weer is dat het regent, heerlijk de achterdeur open het waai ding op stand 2  en zo proberen de hitte het huis uit te krijgen, ideaal om even de tijd te nemen een stukje te schrijven over die wonderlijke duracell boomkikkers…………

Vorige week , dus voordat we allemaal op apegapen lagen zijn we weer naar ons favoriete plekje gereden om onze kleine groene vriendjes nog eens te bezoeken,  iedere keer als we daar komen is het genieten genieten en nog meer genieten!  Je weet nl van tevoren niet of en hoeveel boomkikkers je gaat zien, maar ook nu was het een drukke bedoening, genieten dus 😉    Langs de bramenstruiken lopend zien we daar niet een niet twee maar wel tien boomkikkers, Mariëlla als altijd zeer oplettend ( eigenlijk niet ) raakt zo enthousiast dat ze achter een tak blijft hangen, en net die tak hoort bij dé struik waarop niet een  niet twee maar wel tien boomkikkers liggen. SH*TTERDESH*t  alsof ze net nieuwe (duracell batterijtjes) hadden zo snel sprongen klommen en hingen ze als acrobaten in de takken en de zuring die er stond. Dan sta je te kijken en te balen omdat je ze hebt gestoord , want dat is absoluut niet de bedoeling,  maar al snel daarna gaat mijn batterij aan het werk en  is het kijken knippen en snel verder…….

Als ik niet met mijn schoen achter het takje was blijven hangen had ik ook zeker mooie foto’s kunnen maken maar had ik nu niet een aantal leuke foto’s gehad van springende en klimmende duracell  boomkikkers, mijn batterij was iig wel snel leeg en ging thuis weer snel aan de oplader (lees beentjes omhoog)

Wil je ze ook zien?    De plaats waar ze zich bevinden ga ik natuurlijk  niet geven maar  wil je toch genieten van deze mooie diertjes kijk dan zeker eens op mijn website,  voor de laatste serie kijk je onder de map nieuw of kijk eens in de map boomkikkers .

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!