oranjetipje-pinksterbloem-dauwdraden
Geluksmomentjes
april 9, 2019
weidebeekjufers-mannetje-vrouwtje-beekjuffers
Daar zit een luchtje aan
mei 27, 2019
Toon alles

De eerste boomkikkers weer gezien !

boomkikker-natuurfotografie-kikker

Gapende boomkikker

Eind april begin mei  komen de boomkikkers weer langzaam tevoorschijn, zo langzaam als ze zijn zo snel werden wij.  Als je eenmaal weet waar je ze kunt vinden is het goed zoeken en met een beetje geluk zie je ze dan ook.

Vorige week hadden we dat geluk dus niet,  de zon scheen dan wel en de vlinders vlogen je ook al om de oren maar onze  felgroene vriendjes lieten zich niet zien. Vol goede moed waren we aan onze ‘reis’ begonnen want ja het is toch eind april en dan……  nou niet dus, beetje jammer maar in de weilanden waar  de koeien nog niet rondliepen en we dus niet bang hoefde te zijn om in zo’n echte Brabantse vlaai te stappen stond het vol pinksterbloemen paardenbloemen boterbloempjes enz enz….Kijk en dan maak je ons dus blij  want waar bloemen zijn zijn ook vlinders 🙂    Alleen had ik deze keer een beetje pech, want welke  *#!*   er nou precies midden in de wei een diep gat moest graven is me niet duidelijk, wel duidelijk is het dat ik met mijn maat(je) 39 vol in dat gat stapte en ik spontaan ging jodelen. Ik zal hier niet herhalen wat ik allemaal piepte maar maakte manlief wel duidelijk dat  de vlinders kikkers en wat nog meer mij gestolen kon worden !!!

Dus die dag geen kikkers gevonden wel een dikke pijnlijke voet 🙁

Nou geven we niet snel op en zo gingen we gisteren vol goede moed nog een poging wagen, ook nu scheen de zon en omdat we toch alweer een week verder waren zouden de kikkers er ook wel zijn toch?   met een tas vol eten en drinken (je kunt er zó lekker onder de bomen zitten) gingen we weer die kant op.  Welke kant ?  Nou die van de kikkers dus…    Ik denk dat we al erg blij zouden zijn geweest met een exemplaar, nu  zou het  kunnen  dat ze nog wat hadden goed te maken met ons want er zaten er tientallen sommigen met 4 of 5 samen op een tak van een braamstruweel, de plek waar ze van houden !   Wat een feest zeg, ik hou toch zo van de natuur en de natuur van mij 🙂 Zoveel zelfs dat terwijl we op het gras wat zaten te eten en te drinken en spontaan een bruine kikker op schoot sprong en een dikke griezel van een spin zo langs mijn tas omhoog kroop. Leuk de natuur maar soms mag het wat minder , al ben ik dan wel hun gast ik vond dat net wat minder leuk  bbbrrrr

Terug naar de kikkers de boomkikkers dus, zoveel en zo grappig om te zien . We hebben weer flink wat ‘rolletjes volgeschoten’   van een gapende boomkikker tot een klimmende we hebben ze toch maar weer mooi gevonden. Omdat ik inmiddels al aardig wat kikkerfoto’s bij elkaar heb gekregen heb ik een apart mapje geopend waar alleen de boomkikkers te zien zullen zijn, en wat nu nog maar een mapje is gaat zeker een map worden want wat zijn ze toch leuk !

 

 

2 Comments

  1. sonja paijmans schreef:

    Heerlijk leesvoer om 04 uur ‘s nachts. Ga nu de foto’s kijken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!