zonnehoed-zomer-geel-bloem-echinacea
Zomer stand
juli 21, 2018
herfst-roodtinten-bladeren
Hij komt hij komt…..
september 14, 2018
Toon alles

De boomkikker vervolg

boomkikker-varens-zuignappen-braamstruweel

Boomkikker

Een paar weken geleden alweer dat we een onverwachte en hele leuke wandeling hadden bij de boomkikkers, de medewerker van Brabants landschap die we tegenkwamen en die  ons  een rondleiding gaf door het gebied heeft ons nog enthousiaster gemaakt om  een keer terug te gaan naar deze mooie plek. De plek waar we weer een aantal leuke foto’s konden maken en waar het in en in genieten is van de schoonheid en de rust die je daar nog kunt vinden.

Als je eenmaal weet waar je op moet letten is het zaak je ogen goed open te houden en je camera in de aanslag te houden, dat laatste was deze keer ook zeker nodig! Waar ik dacht dat deze kikkers altijd sloom op een takje lagen op te warmen was het nu toch echt even anders.

Zelf had ik het niet erg gevonden om heerlijk sloom ergens op een takje te mogen liggen maar wil je een mooie kikker en ook nog op de foto dan moet je er wel wat voor doen.  Och wat was het toch weer leuk, zoveel kleine springertjes bij elkaar had ik nog niet gezien je moest uitkijken waar je liep , in het gras de varens de bramenstruiken en jawel zelfs op een braam zat er eentje 🙂 en dat was toch wel een héle grote verrassing.   zittend in het gras zat ik op mijn gemak te kijken toen ik zag dat ik ook werd bekeken , of hij blij was me te zien weet ik niet zoals hij zich vastklampte aan de braam en me om het hoekje  aan zat te gapen.  3 seconden ongeloof en daarna snel in actie komen om dit fantastische moment vast te kunnen leggen, ppfff kreeg het er heet van niet eens vanwege de hitte wel van het feit dat ik vandaag mijn macrolens eens thuis had gelaten en er de domiplan had opgezet, met tussenring erop moest ik dichter op het onderwerp zien te komen dan normaal met de macrolens  of mijn kikkervriend hier op zat te wachten ?

We werden voor even vriendjes, ik kreeg heel snel de kans er een paar te maken, als afscheid kroop hij nog even omhoog de tak in om vandaar nog even te kijken en weg was hij…….. ook hier ging het natuurlijk van klik klikkerdeklik 🙂   Intussen niet eens in de gaten dat er nog geen meter verderop een grote tussen de bramen lag te rusten en ook hem of haar kon ik  mooi fotograferen.

Thuisgekomen was ik ontzettend blij met het resultaat,  de kleuren en effecten van de domiplan lens maken me iedere keer weer blij en de komende tijd laat ik die er eens mooi opzitten, ben benieuwd naar wat ik nog meer ga tegenkomen…….

Wil je de kikker op de braam zien, kijk dan snel op de website ………..

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!