boomkikker-kikker-bramenstruik-macro
De boomkikker
juli 3, 2018
boomkikker-varens-zuignappen-braamstruweel
De boomkikker vervolg
juli 29, 2018
Toon alles

Zomer stand

zonnehoed-zomer-geel-bloem-echinacea

Zonnehoed

Gaan we nu ook hier klagen over dat het zo verdomde heet is dat de mussen massaal van het dak zijn gevallen het gras wat ooit in een ver verleden toch echt groen was ipv van het  dorre geel van nu, we lopen te puffen en er regendansen worden gedaan (véél te heet voor) het klimaat nu toch écht van slag is ?

NEE misschien ben ik een uitzondering maar man wat geniet ik er toch van, eindelijk weer eens een echte hete klamme plakkende zweterige zomer I LOVE IT 🙂   Deze zomer doet me denken aan de zomer van 1976 toen ik als klein meisje van 9 jaar op mijn blote voeten over het hete brandende en jawel ook toen gele dorre gras liep. Wat een zomer was dat de zon scheen we hadden zes heerlijke weken op de camping waren veel aan het water te vinden met  zijn allen.  Ik zie ons nog gaan een auto of drie achter elkaar , de opblaasboten bovenop het dak en de boterhammen met de gebakken eieren ( met suiker en melk hhmmm) die mijn paps als  enige zó lekker kon maken naar het E-3 strand. Wat een zomer wat een mooie herinneringen heb ik aan dat jaar.

Oké ik ben dan wel niet vergeten dat ik die zomer zeker een paar keer als een rode kreeft met lamme scharen weer bij de caravan kwam, dat douchen de hele camping lang heeft laten nagenieten van mijn gekrijs (dat doet ZO’N pijn! ) dat de eeltige handen van paps me dan van kop tot teen insmeerde met yoghurt zodat je eenmaal in je slaapzak een uur in de wind stonk , ja ook dat weet ik nog maar kom op he het was wel zomer!

Dan is het 2018 ben ik 50 jaar jong en jawel hoor het is weer net als toen,  met de mooie en dierbare herinneringen van dat jaar zo geniet ik ook nu weer, misschien wel niet met een emmer en schepje maar ik geniet!   Het fotograferen staat net als het sociaal bezig zijn op het internet even op een laag pitje, noem het maar de zomer stand   maar ook dat mag.  Alles op zijn gemak net als de natuur die puft en zijn kop laat hangen nu het zo verdomde heet plakkerig en vies klef is……

 

Geniet ervan het is weer zo winter kunnen we weer klagen over ………….

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!